informiranje i obuka zaposlenika o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i posjetitelja te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili posjetitelja
fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
nošenje zaštitnih maski i rukavica
mjerenje tjelesne temperature
dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
ograničen broj osoba u zatvorenoj prostoriji
2. Opća pravila za posjetitelje
nošenje zaštitnih maski u svim zajedničkim prostorima zaštićenih područja (recepcije, ulazi, centri za posjetitelje, sanitarni čvorovi, muzeji, brodovi, ugostiteljski i trgovački objekti…)
dezinfekcija ruku (prilikom ulaska u zatvorene objekte)
ograničen broj posjetitelja
fizički razmak
primjereno odlaganje otpada (korištene maske za lice i dr.)
strogo poštovanje pravila ponašanja u zaštićenim područjima
3. Čišćenje objekata
redovita dezinfekcija prostora i opreme s kojom su posjetitelji i zaposlenici u doticaju
dezinfekcijska sredstva (na ulazu u objekt/ zatvorene prostore, na ulazu u dizalo, na ulazu u ugostiteljske sadržaje)
redovito provjetravanje svih prostorija
povećana učestalost čišćenja i dezinfekcije sanitarnih čvorova
redovito pročišćavanje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
postavljeni plakati i informativni prikazi ili video obavijesti o općim mjerama za sprječavanje širenja COVID-19 te informacija o primjerenom odlaganju otpada (maske i dr.)
primjereno odlaganje otpada (korištene maske za lice i dr.)
5. Ugostiteljski i trgovački sadržaji i objekti:
primjenjuju se protokoli za ugostiteljske objekte i jamstvo suradnje s partnerima koji imaju oznaku sigurnosti
6. Ostali sadržaji, programi i edukacije
jamstvo suradnje s partnerima koji imaju oznaku sigurnosti