informiranje i obuka zaposlenika o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i turista te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili turista
održavanje najviše razine higijene i fizičkog razmaka u komunikaciji s gostima
nošenje zaštitnih maski u zatvorenom dijelu marine i na otvorenom dijelu marine prilikom kontakta s gostima
nošenje zaštitnih maski u zatvorenom dijelu plovila te održavanje fizičkog razmaka prilikom kontakta s gostima (skiperi)
mjerenje tjelesne temperature pri dolasku na posao
svakodnevno mjerenje tjelesne temperature prilikom boravka na plovilu (skiperi)
dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
obavezno korištenje zaštitne maske za posadu prilikom uplovljavanja i isplovljavanja plovila iz marine te punjenja goriva
2. Opća pravila za korisnike
nošenje zaštitnih maski u svim zajedničkim prostorima marine (recepcija, u ugostiteljskim sadržajima do smještanja za stol, sanitarnim čvorovima) i u komunikaciji s djelatnicima Lučke uprave, Lučke kapetanije i Pomorske policije te skiperom
dezinfekcija ruku prilikom silaska s plovila i korištenja sadržaja u marini (prilikom ulaska u objekte u marini, prije konzumacije hrane i pića, prilikom ulaska u zajedničke sadržaje i sanitarni čvor)
ograničen broj turista u zajedničkim prostorima marine (recepcija, trgovina, ugostiteljski sadržaji, zajednički sadržaji i sanitarni čvor)
fizički razmak prilikom kretanja na području marine
nije dopušteno nepotrebno zadržavanje i grupiranje osoba na gatovima
u slučaju sumnje na zdravstvene tegobe, gost je dužan o tome obavijestiti čarter kompaniju
3. Čišćenje plovila
prije primopredaje plovila dezinficiranje svih prostora na plovilu, a posebno opreme/mjesta koja se često dodiruju
postavljanje dezinfekcijskog sredstva u plovilu
redovito pročišćavanje i dezinfekcija filtera klima uređaja i ventilacije
4. Recepcija
informiranje gostiju prije dolaska i po dolasku o protokolima sigurnosti koje koriste marina i čarter kompanija te o općim pravilima za turiste kojih se trebaju pridržavati
poštovanje dogovorenog vremena prijave te vođenje računa o fizičkom razmaku