Photo:Valamar
1. Opća pravila za zaposlenike
- informiranje i obuka zaposlenika o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
- fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima i korisnicima usluga od ostalih zaposlenika)
- nošenje zaštitnih maski
- mjerenje tjelesne temperature
- dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
- ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
2. Opća pravila za goste
- nošenje zaštitnih maski u svim zajedničkim prostorima
- dezinfekcija ruku
- ograničiti broj osoba u zajedničkim prostorijama objekta
- fizički razmak
3. Čišćenje objekata
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
- provjetravanje prostorija
- dezinfekcijska sredstva
- u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
- redovito pročišćavanje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
4. Smještajna jedinica/objekt
- osigurati sigurnosni komplet (Safety Kit - zaštitne maske, rukavice, dezinficijens) koji može ili ne mora biti naplaćen
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
- čišćenje smještajne jedinice/objekta u dogovoru s gostima
- pojačano pranje i dezinficiranje posteljine i ručnika za goste
5. Preporuke za usluživanje hrane
- posluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dezinfekcija stolova nakon svakog gosta i zamjena postave stola
- postava stolova i serviranje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- međusobna udaljenost stolova sukladno s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Sigurnost gostiju i djelatnika nam je na prvom mjestu, zato zabilježite svoje dojmove.
Dojmovi