Ukoliko tražite nezaboravno gastronomsko iskustvo, Hrvatska je pravo odredište. Ljubitelji dobre hrane i pića svoja nepca mogu nagraditi renomiranim vinima, maslinovim uljima i tipičnim hrvatskim gastro specijalitetima. Kada ste već u Hrvatskoj, nemojte zaboraviti kušati štrukle, soparnik, jela od domaćih tartufa, suhomesnate specijalitete kao što su pršut ili kulen i slično. Vjerujte nam, bit će to ljubav na prvi zalogaj kojem ćete se iznova vraćati ili ga rado ponijeti kući.
Kušaonice
Napomena: Na vidljivom je mjestu u objektu potrebno istaknuti sve obavijesti i upute o držanju fizičkog razmaka, korištenju dezinfekcijskih sredstava i ostale upute vezane za sigurnost i sprečavanje zaraze virusom COVID-19.
1. Opća pravila za zaposlenike
- informiranje i obuka o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
- fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
- nošenje zaštitnih maski
- mjerenje tjelesne temperature
- dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
- ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
2. Opća pravila za goste
- nošenje zaštitnih maski, osim za vrijeme konzumacije u zatvorenom prostoru
- dezinfekcija ruku
- ograničen broj gostiju u zajedničkim prostorijama objekta
- fizički razmak
3. Čišćenje objekta
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
- provjetravanje prostorija
- osigurati dezinfekcijska sredstva na ulazu u objekt
- u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
- redovito čišćenje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
4. Preporuke za usluživanje gostiju
- usluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- uklanjanje jelovnika i cjenika sa stolova, dostupni na zahtjev gosta (opcije: digitalni oblik - QR kodovi ili jednokratni u tiskanom obliku, ili plastificirani)
- dezinfekcija stolova, jelovnika i cjenika nakon svakog gosta
- postava stolova i serviranje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- međusobna udaljenost stolova u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Restorani
Napomena: Na vidljivom je mjestu u objektu potrebno istaknuti sve obavijesti i upute o držanju fizičkog razmaka, korištenju dezinfekcijskih sredstava i ostale upute vezane za sigurnost i sprečavanje zaraze virusom COVID-19.
1. Opća pravila za zaposlenike
- informiranje i obuka o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
- fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
- nošenje zaštitnih maski
- mjerenje tjelesne temperature
- dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
- ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
2. Opća pravila za goste
- nošenje zaštitnih maski, osim za vrijeme konzumacije u zatvorenom prostoru
- dezinfekcija ruku
- ograničen broj gostiju u zajedničkim prostorijama objekta
- fizički razmak
3. Čišćenje objekta
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
- provjetravanje prostorija
- osigurati dezinfekcijska sredstva na ulazu u objekt
- u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
- redovito čišćenje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
4. Preporuke za usluživanje gostiju
- usluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- uklanjanje jelovnika i cjenika sa stolova, dostupni na zahtjev gosta (opcije: digitalni oblik - QR kodovi ili jednokratni u tiskanom obliku, ili plastificirani)
- dezinfekcija stolova, jelovnika i cjenika nakon svakog gosta
- postava stolova i serviranje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- međusobna udaljenost stolova u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Barovi
Napomena: Na vidljivom je mjestu u objektu potrebno istaknuti sve obavijesti i upute o držanju fizičkog razmaka, korištenju dezinfekcijskih sredstava i ostale upute vezane za sigurnost i sprečavanje zaraze virusom COVID-19.
1. Opća pravila za zaposlenike
- informiranje i obuka o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
- fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
- nošenje zaštitnih maski
- mjerenje tjelesne temperature
- dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
- ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
2. Opća pravila za goste
- nošenje zaštitnih maski, osim za vrijeme konzumacije u zatvorenom prostoru
- dezinfekcija ruku
- ograničen broj gostiju u zajedničkim prostorijama objekta
- fizički razmak
3. Čišćenje objekta
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
- provjetravanje prostorija
- osigurati dezinfekcijska sredstva na ulazu u objekt
- u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
- redovito čišćenje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
4. Preporuke za usluživanje gostiju
- usluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- uklanjanje jelovnika i cjenika sa stolova, dostupni na zahtjev gosta (opcije: digitalni oblik - QR kodovi ili jednokratni u tiskanom obliku, ili plastificirani)
- dezinfekcija stolova, jelovnika i cjenika nakon svakog gosta
- postava stolova i serviranje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- međusobna udaljenost stolova u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Noćni barovi i klubovi
Napomena: Na vidljivom je mjestu u objektu potrebno istaknuti sve obavijesti i upute o držanju fizičkog razmaka, korištenju dezinfekcijskih sredstava i ostale upute vezane za sigurnost i-sprečavanje za virusarovarje zarovarje zar virus
1. Opća pravila za zaposlenike
- informiranje i obuka o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
- fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
- nošenje zaštitnih maski
- mjerenje tjelesne temperature
- dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
- ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru
2. Opća pravila za goste
- nošenje zaštitnih maski, osim za vrijeme konzumacije u zatvorenom prostoru
- dezinfekcija ruku
- ograničen broj gostiju u zajedničkim prostorijama objekta
- fizički razmak
3. Čišćenje objekta
- redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu / mjesta koja se često dodiruju
- provjetravanje prostorija
- osigurati dezinfekcijska sredstva na ulazu u objekt
- u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
- redovito čišćenje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje
4. Preporuke za usluživanje gostiju
- usluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- uklanjanje jelovnika i cjenika sa stolova, dostupni na zahtjev gosta (opcije: digitalni oblik - QR kodovi ili jednokratni u tiskanom obliku, ili plastificirani)
- dezinfekcija stolova, jelovnika i cjenika nakon svakog gosta
- postava stolova i servant anje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- međusobna udaljenost stolova u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
- fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
5. Preporuka za rad noćnih barova i klubova
- COVID redari
- glasnoća glazbe sukladno preporukama
- evidencija sudionika