Barovi

 Ukoliko tražite nezaboravno gastronomsko iskustvo, Hrvatska je pravo odredište. Ljubitelji dobre hrane i pića svoja nepca mogu nagraditi renomiranim vinima, maslinovim uljima i tipičnim hrvatskim gastro specijalitetima. Kada ste već u Hrvatskoj, nemojte zaboraviti kušati štrukle, soparnik, jela od domaćih tartufa, suhomesnate specijalitete kao što su pršut ili kulen i slično. Vjerujte nam, bit će to ljubav na prvi zalogaj kojem ćete se iznova vraćati ili ga rado ponijeti kući.
Photo:Maja Danica Pečanić

Napomena: Na vidljivom je mjestu u objektu potrebno istaknuti sve obavijesti i upute o držanju fizičkog razmaka, korištenju dezinfekcijskih sredstava i ostale upute vezane za sigurnost i sprečavanje zaraze virusom COVID-19.

1. Opća pravila za zaposlenike

  • informiranje i obuka o provođenju procedura za zaštitu zaposlenika i gostiju te procedura u slučaju zaraze zaposlenika ili gosta
  • fizički razmak (posebno zaposlenika koji su u doticaju s gostima od ostalih zaposlenika)
  • nošenje zaštitnih maski
  • mjerenje tjelesne temperature
  • dezinfekcija ruku i dezinfekcija radnih površina više puta dnevno
  • ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru

2. Opća pravila za goste

  • nošenje zaštitnih maski, osim za vrijeme konzumacije u zatvorenom prostoru
  • dezinfekcija ruku
  • ograničen broj gostiju u zajedničkim prostorijama objekta
  • fizički razmak

3. Čišćenje objekta

  • redovita dezinfekcija zajedničkih prostora, a posebnu pozornost usmjeriti na opremu/mjesta koja se često dodiruju
  • provjetravanje prostorija
  • osigurati dezinfekcijska sredstva na ulazu u objekt
  • u sanitarnim čvorovima koristiti jednokratne materijale (papirnati ručnici)
  • redovito čišćenje i dezinfekcija filtera klima uređaja, ventilacije i uređaja za grijanje

4. Preporuke za usluživanje gostiju

  • usluživanje u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • uklanjanje jelovnika i cjenika sa stolova, dostupni na zahtjev gosta (opcije: digitalni oblik - QR kodovi ili jednokratni u tiskanom obliku, ili plastificirani)
  • dezinfekcija stolova, jelovnika i cjenika nakon svakog gosta
  • postava stolova i serviranje pribora u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • međusobna udaljenost stolova u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo